Volledig scherm
© ANP

Utrechter overweegt hoger beroep Holleeder-publicatie

Sebastiaan Beens heeft de Holleeder-documenten offline gehaald, maar overweegt hoger beroep tegen de beslissing van de rechter vrijdagavond. De Utrechter had de getuigenissen deze week online gezet, nadat de rechtbank eerder ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok had gesommeerd de gelekte papieren van het internet te halen.

BijlageDownload

Het gaat om getuigenissen van topcrimineel Willem Holleeder, zijn zussen en die van zijn ex. Kok lekte ze, maar volgens de rechter brengt dat het proces tegen Holleeder in gevaar.

Beens was het niet eens met die beslissing, omdat de documenten volgens hem nog gewoon online te vinden zijn en dus openbaar. Bovendien wilde hij ondervinden of hij net zo wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie als Kok.

Documenten offline
De rechter besloot vrijdagavond na een kort geding dat Beens ook de documenten offline moet halen, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per uur.

,,Uiteraard respecteer ik, voorlopig, de beslissing van de voorzieningenrechter en heb de links naar de stukken inmiddels verwijderd. Samen met Sébas Diekstra (Beens' advocaat, red.) zal ik maandag de opties voor een hoger beroep bespreken," schrijft Beens op zijn website.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht