Volledig scherm

Utrechter Wout Sabee (70) doodgeschoten

Liquidatie De MeernDe Utrechter Wout Sabee (70) is vanmorgen rond 11.40 uur doodgeschoten bij zijn woning aan de Rijksstraatweg in De Meern. Dit bevestigt de politie en zijn advocaat Willem den Daas. Op hetzelfde adres werd twee jaar geleden al eens eerder geprobeerd Sabee te liquideren.

Quote

Kom helpen, kom helpen! Woutje ligt in de achtertuin

vrouw van Wout Sabee

Het lichaam van het slachtoffer is gevonden in de struiken achter zijn huis. Volgens een omstander was het slachtoffer aan het werk in zijn tuin. ,,Hij stond op een trapje toen hij werd neergeschoten.''

De politie heeft sporenonderzoek gedaan, getuigen gehoord en er is een politiehelikopter ingezet die zoekt naar de schutter.

Quote

Ik hoorde eerst twee schoten, toen was het een tijdje stil en daarna hoorde ik er nog vier

Buurtbewoonster Tineke Wijnand

Omstanders
Buurtbewoonster Tineke Wijnand was aan het stofzuigen toen zij de eerste schoten hoorde. ,,Ik hoorde er eerst twee, toen was het een tijdje stil en daarna hoorde ik er nog vier. Ik stond er niet bij stil dat het schoten waren, totdat mijn schoondochter mij in paniek belde en zei dat ik beter binnen kon blijven.''

Een buurman, die liever anoniem wil blijven, was ook thuis toen hij de schoten hoorde. Hij liep zijn tuin in, maar keerde weer snel terug naar huis. Kort daarna kwam zijn vrouw binnen. Het eerste wat zei zij was: 'Ze hebben Woutje neergeschoten.' Daarmee doelt de buurvrouw op Wout Sabee.

Het stel besloot hierop naar buiten te gaan en te zoeken naar het slachtoffer. Ze konden hem nergens vinden. ,,De politie was snel ter plaatse. Toen hebben we het aan hen overgelaten'', aldus de buurman. ,,Onbegrijpelijk dat er op klaarlichte dag wordt geschoten. Er hangen hier ook nog eens overal camera's.''

Volledig scherm

'Kom helpen!'
Overburen van Wout Sabee hebben de dader zien wegvluchten in een audi, die klaar stond.Volgens de ooggetuigen had de man een geweer in zijn hand. Zij zagen ook hoe zijn vrouw Catharina in paniek de straat op rende en riep: ,,Kom helpen, kom helpen! Woutje ligt in de achtertuin."

Andere getuigen melden dat de schutter een bivakmuts droeg en vluchtte in een grijze auto, type Sedan. De vluchtauto werd bestuurd door een ander.

Gewaarschuwd
Sabee is volgens de politie eerder dit jaar gewaarschuwd dat hij mogelijk gevaar liep. Het openbaar ministerie heeft hem beveiliging aangeboden, maar daar wilde Sabee geen gebruik van maken.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd Sabee te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

2014
Twee jaar geleden overleefde Sabee nog een liquidatiepoging op ongeveer dezelfde locatie. Hij werd toen met een automatisch wapen op klaarlichte dag beschoten. Sabee raakte zwaargewond aan zijn borstkas, hals, buik en armen, maar overleefde toen de aanslag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht