Volledig scherm
© Shutterstock

Utrechters gaan maand lang zonder auto naar hun werk

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de Hogeschool Utrecht en bouwbedrijf Strukton doen mee aan ‘Low Car Diet’, een initiatief om een maand lang de auto thuis te laten en gebruik te maken van schoner vervoer.

Vanaf 10 september proberen ziekenhuis, hogeschool en het bouwbedrijf een steentje bij te dragen aan een schoner milieu en het verminderen van de files. Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van alle CO2 uitstoot door onder meer woon- werkverkeer. 10 oktober zijn de resultaten van de deelnemende bedrijven bekend, onder meer hoeveel uitlaatgassen zij de lucht hebben bespaard. 

De deelnemers maken gebruik van een app genaamd Fynch, deze geeft inzicht in het rij- en reisgedrag op basis van data uit de smartphone en de OV-chipkaart. De app meet alle trips die te voet, per fiets, OV, auto en vliegtuig worden gemaakt. Voor alle 'groene’ kilometers krijgen gebruikers ‘coins’, die gebruikt kunnen worden voor onder andere gratis koffie en upgrades van de 2e naar de 1e klasse in NS-treinen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht