Utrechters stellen huizen open voor Le Guess Who: ‘Je voelt je minder toerist’

VIDEOElk weekeinde bruist het van grote en kleine evenementen in stad en regio. In de rubriek Het was fantastisch! bezoeken we een van deze activiteiten. Deze keer gaat verslaggever Indra Jager langs bij Le Guess Who Festival in Utrecht.

Volledig scherm
© Ruud Voest

Allerlei bekende Utrechtse locaties openden afgelopen weekend de deuren om vooral mensen van buiten de stad te verwelkomen. Onder andere in de Stadschouwburg, Janskerk, Theater Kikker, Kytopia, TivoliVredenburg, WAS., Rotsoord, het Centraal Museum, Poema en filmtheater ‘t Hoogt werd iets georganiseerd. Maar ook op de Neude, het Domplein en zelfs in de huizen van Utrechters zelf vonden festiviteiten plaats. Voor de vierde keer is Le Feast nu een onderdeel van het festival: een feestmaal gemaakt door zestien Utrechters die hun keuken of huiskamer beschikbaar stellen voor een brunch.

Van de in totaal 112 deelnemers aan Le Feast waren zondag acht te gast in de studentenkamer van Aram Wondergem (26) aan de Maliesingel. Samen met zijn vriendin Laura Boeschoten (24) heeft hij het feestmaal voorbereid. ,,Het is de tweede keer dat we meedoen. Vorig jaar beviel zo goed dat we het dit jaar nog eens overdoen. Deze keer zijn er veel meer mensen uit het buitenland. Vorig jaar hadden we vooral andere Utrechters aan tafel, deze keer maar twee. De anderen komen uit Wales, Malta en Londen. We denken dat we al met al zo’n tien uur bezig zijn geweest met de voorbereidingen. Alleen al over de boodschappen deden we, door het heen en weer fietsen, zo’n drie uur.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht