Utrechts bedrijf brengt peuters in beweging met beweegvloer

videoJe zou denken dat peuters met hun dansen, hupsen en springen genoeg dagelijkse beweging krijgen. Maar dat blijkt flink tegen te vallen. Tachtig procent van de peuters beweegt te weinig.

Quote

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, alleen doen we dat steeds minder

Jan-Paul de Beer , directeur Springlab

,,Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, alleen doen we dat steeds minder. En die ongezonde leefstijl begint dus al vroeg. Dit probleem willen wij aanpakken bij de wortels. Als we verandering weten aan te brengen bij peuters, doen zij het op latere leeftijd hopelijk beter’’, aldus Jan-Paul de Beer, directeur van het Utrechtse innovatiebedrijf Springlab.

In Houten presenteerde Springlab deze middag zijn Peuterpakket. Dat richt zich specifiek op het Bewegend Leren, een trend in het onderwijs die de laatste jaren snel terrein wint. In plaats van passief in de schoolbanken zitten, worden leerlingen uitgedaagd actief mee te doen. Bewegen, spel en leren vloeien waar mogelijk samen. Nu brengen kinderen nog zo’n 1000 van hun 3000 wakkere uren zittend in de schoolbanken door. Dit moet in de visie van het Bewegend Leren snel veranderen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht