De kruisiging van de Meester van de Bewening van Christus te Lindau
Volledig scherm
PREMIUM
De kruisiging van de Meester van de Bewening van Christus te Lindau © Museum Catharijneconvent

Utrechts museum stuit op 15de-eeuws prachtstuk in eigen collectie: ‘Dit is écht bijzonder’

Toen ze het schilderij eenmaal zagen, wisten ze meteen dat het bijzonder was. De conservatoren van het Catharijneconvent in Utrecht stuitten bij toeval op De kruisiging: een parel uit circa 1425 die vanaf morgen centraal staat op een tentoonstelling. Het werk had jarenlang onopgemerkt achter in een van de gigantische depots van het museum gehangen.

 1. Margaretha zei haar baan bij de gemeente op en startte een wandelbedrijf: ‘Het maakt je gelukkig en trots’
  PREMIUM

  Margaretha zei haar baan bij de gemeente op en startte een wandelbe­drijf: ‘Het maakt je gelukkig en trots’

  In je eentje op wandelreis klinkt voor veel vrouwen als een toch wat gevaarlijke onderneming, maar Margaretha Broersma draait haar hand er niet meer voor om. Ze zei haar baan in Nederland op en richtte haar wandelbedrijf Go SantiaGo op om een inspiratiebron voor velen te kunnen zijn. In oktober vorig jaar startte ze met de eerste groep wandelaars. ,,Mijn doel is mensen die de wens hebben om naar Santiago de Compostela te lopen, de drempel over te helpen.”
  Utrecht
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.