Volledig scherm
Basisschool De Regenboog in Tuindorp is klaar voor actie. Arie Schilling (rechts) en concierge Andre van der Vloet hangen het nieuwe spandoek boven de ingang van de school. © Marnix Schmidt

Utrechts onderwijs steekt stakers hart onder de riem

Over vier weken liggen de basisscholen in Utrecht plat, maar de docenten komen deze week ook al in actie. Om de stakende basisschooldocenten in Noord-Nederland een hart onder de riem te steken, hangt morgen aan de gevels van aan Utrechtse scholen een actie-spandoek.

Leerkracht Arie Schilling van basisschool de Regenboog in Tuindorp hing vanmiddag alvast het eerste spandoek aan de geval van zijn school. ,,We tonen ons hiermee solidair aan onze collega's in Noord-Nederland,'' zegt Schilling. ,,Die leggen morgen het werk neer. Nog steeds met hetzelfde doel als bij de eerdere acties: de werkdruk moet omlaag en het salaris omhoog.''

Maar onderwijsminister Slob heeft toch net vorige week meer geld vrijgemaakt voor verlaging van de werkdruk? ,,Daar zijn we ook heel blij mee, maar de eis voor een hoger salaris blijft onverminderd van kracht. We blijven dan ook actie voeren totdat ons doel is gehaald.'' Naast spandoeken, draagt basisschoolpersoneel morgen ook buttons.

De Utrechtse leerkrachten kunnen morgen al een klein beetje warm draaien voor 14 maart. Dan ligt het grootste deel van de basisscholen in de regio plat.

  1. Brutale Pietje (9) en Fleur (10) veroveren Holland's Got Talent
    kijkcijfers

    Brutale Utrechter Pietje (9) verovert Holland's Got Talent

    Het was de avond van brutale kinderen gisteravond op RTL 4. Eerst was daar de 9-jarige volkszanger Pietje Tomassen die de jury en de zaal van Holland's Got Talent met zijn bijdehante opmerkingen aan het lachen kreeg. Daarna verscheen de 10-jarige danseres Fleur op het podium, die Paul de Leeuw afblufte toen hij haar vroeg naar haar zangkunsten. ,,Dan moet je me door laten gaan naar de volgende ronde, dan weet je het.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht