Volledig scherm
Restaurant Fico aan de Veilinghaven. © Fico

Utrechts restaurant Fico in top tien beste restaurants van Nederland

Het Utrechtse restaurant Fico is op een achtste plek geëindigd bij de verkiezing ‘Beste Nieuwe Restaurants in Nederland’ van TheFork (voorheen Iens). 

Volgens de jury onderscheidt het restaurant aan de Veilinghavenkade zich door de ‘wekelijks wisselende gastronomische gerechten zonder stijve etiquettes.’ Restaurant Fico in Utrecht werd genomineerd door chef-kok Tonny Berentsen, de chef die sinds 1971 onafgebroken bekroond wordt met een Michelinster.

Volledig scherm
. © Shutterstock

Fico is gevestigd in een pand met bijzondere architectuur. Chef-kok Menno van der Pol van Fico schrijft op de bedrijfswebsite over zijn nieuwe restaurant: ‘Een restaurant dat qua kwaliteit en service alles wegheeft van een gastronomisch restaurant, maar zeker niet stijf, statig en ongemakkelijk aandoet’. Om die dynamiek te behouden, wisselen de gerechten op de kaart van Fico wekelijks.

Topchefs

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlandse topchefs restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich (nog) geen sterrenzaak mogen noemen. ‘Welk nieuwe restaurant hoort direct bovenaan ieders culinaire wishlist?’ was de vraag die gebruikers van de app werd voorgeschoteld. De top 10 werd uiteindelijk bepaald door TheFork-gebruikers door te stemmen op hun favoriete restaurants. Joyce Teune, van TheFork: ‘Het blijkt maar weer hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben culinair gezien veel om trots op te zijn.’ Het is de eerste keer dat TheFork Restaurants Awards in ons land worden uitgereikt. 

De complete lijst van alle nominaties en hun beoordeling vind je op TheForkRestaurantsAwards.nl.

Fico eindigde in de Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrubriek van het AD Utrechts Nieuwsblad, op de vierde plaats. Lees hier de recensie.

Volledig scherm
. © Fico

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht