Volledig scherm
PREMIUM
Rick van der Ploeg, eigenaar van restaurant Sparkling aan de Voorstraat: 'Er zijn dagen dat er niemand komt eten.' © Angeliek de Jonge

Utrechts restaurant Sparkling gaat dicht: 'Soms komt er niemand eten'

Al 49 jaar werkt restaurateur Rick van der Ploeg in de horeca. Eind van het jaar stopt hij met restaurant Sparkling aan de Voorstraat. ,,Utrecht heeft geen cultuur van uit eten gaan.’’

Een zielig verhaal wil de Utrechtse restaurateur in hart en nieren Rick van der Ploeg (63) niet afsteken. Hij steekt de hand nadrukkelijk ook in eigen boezem. Misschien is het concept van zijn intieme Franse restaurant Sparkling aan de Voorstraat niet goed en is hij te weinig vernieuwend. ,,Ik was graag nog vijf jaar doorgegaan. Maar in de laatste anderhalf jaar komen er minder klanten. Ik heb de zaak verkocht, begin volgend jaar opent hier Sanju Ramen, een Japans eethuis met noedelsoepen.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht