Kensington tijdens een uitverkocht concert in de Ziggo Dome.
Volledig scherm
Kensington tijdens een uitverkocht concert in de Ziggo Dome. © ANP Kippa

Utrechts trots Kensington in september drie keer unplugged in TivoliVredenburg

De Utrechtse band Kensington geeft op 27, 28 en 29 september drie exclusieve concerten in TivoliVredenburg. 

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 21 februari om 10.00 uur, kaartjes kosten 36,75 euro. De unplugged concerten zullen na de grote shows in de Ziggo Dome meer intiem en akoestisch zijn, schrijft het Utrechtse muziekpodium. 

Succes

De band, met bassist Jan Haker, drummer Niles Vandenberg en zangers en gitaristen Casper Starreveld en Eloi Youssef, is opgericht in 2005 en heeft sindsdien een enorme groei meegemaakt. Ze brachten vijf albums uit en gaven uitverkochte concerten in de Johan Cruijff Arena en de Ziggo Dome. 

Maar al dat succes had ook een keerzijde. Daarom besloot de band zich voor hun nieuwe album terug te trekken in een blokhut in de Canadese bossen. En dat hoor je volgens Tivoli terug op hun nieuwe album, met akoestische nummers zoals Uncharted. ,,Het was goed om de tijd even stil te zetten om te kijken hoe we ons dan zouden voelen”, zei gitarist Casper Starreveld bij de albumpresentatie van Time vorig jaar tegen AD. 

De band presenteerde dat album bij de Utrechtse plantenzaak Plato op de Voorstraat. Voor de deur stond toen een meterslange rij. Frontman Eloi Youssef : „Dat is toch altijd weer wennen, dat ze allemaal voor ons komen.” 

Bekijk hieronder de video van die presentatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht