Volledig scherm
Winkelcentrum De Gaard aan de Troosterhof is door een gaslek deels afgesloten. © Ard Schouten

Utrechts winkelcentrum en omliggende woningen korte tijd ontruimd na gaslek

In verband met een gaslek in winkelcentrum De Gaard aan de Troosterhof in de Utrechtse wijk Tuindorp was het winkelcentrum vanmorgen anderhalf uur afgesloten. De Obbinklaan en de kruising met de Troosterlaan werden afgezet. Stedin heeft het lek inmiddels gedicht. 

Het lek ontstond vanmorgen om 08.41 uur. Daarop werden het middendeel van het winkelcentrum en de woningen erboven ontruimd. De brandweer had een ladderwagen paraat om bewoners in nood uit hun woningen te halen, maar dat was niet nodig. 

De Albert Heijnvestiging en winkels op de kopse kant van De Gaard bleven gewoon open. Even na 10.00 uur zijn het winkelcentrum en de woningen weer vrijgegeven. Er worden geen verhoogde concentraties meer gemeten. 

Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden. Volgens werklieden ter plaatse is een leiding doorgezaagd. Het winkelcentrum wordt helemaal vernieuwd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht