Volledig scherm
PREMIUM
Anouk van der Horst (30) werkt bij Douwe Egberts. © Angeliek de Jonge

Utrechtse Anouk (30) doet mee aan Expeditie Robinson: ‘Het eerste dat ik na de opnames deed, was koffie drinken’

32 dagen overleven op een onbewoond eiland. Althans, als je de finale haalt. Je moet het maar willen. De Utrechtse Anouk van der Horst (30) schreef zich in voor het nieuwe Videoland-seizoen van RTL-programma Expeditie Robinson. En ze mocht nog mee ook.

Volledig scherm
Anouk van der Horst uit Utrecht doet mee aan het eerste Videoland-seizoen van Expeditie Robinson © RTL/Martijn van Gelder

Slapen op het strand, op zoek naar eten in de jungle, vissen, honger en natuurlijk spectaculaire proeven die het lichaam én de geest uitdagen. Van der Horst zag het zichzelf doen. ,,Ik kijk al vanaf de start naar Expeditie Robinson en vooral het doen van de proeven leek me supervet. Ik ben heel competitief en denk dan altijd: ik zou dat zo en zo doen.”

Ze is ‘superfit’, want ze hockeyt op hoog niveau bij Kampong. En hoewel ze aan de rand van de Utrechtse binnenstad woont, is ze ook gek op het buitenleven. ,,In mijn huis staan meer dan vijftig planten. Als ik die water moet geven, ben ik wel even bezig”, lacht ze. ,,Ik heb geen tuin, dus heb de natuur maar naar binnen gehaald. Daar zou ik dus ook mee overweg kunnen tijdens de expeditie.”

  1. Fenne (16) veilig thuis in Zeist na spannend vlucht uit Italië voor coronavirus
    PREMIUM
    UPDATE

    Fenne (16) veilig thuis in Zeist na spannend vlucht uit Italië voor coronavi­rus

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht