Volledig scherm
. © Google Streetview

Utrechtse basisschoolleerling grijpt naar mes bij ruzie met klasgenoot

Bij een ruzie tussen twee leerlingen van de Utrechtse basisschool De Ridderhof, heeft een 11-jarige jongen geprobeerd zijn klasgenoot aan te vallen met een mes. De jongen greep, naar nu bekend is afgelopen vrijdag, tijdens een kampuitje een ontbijtmes en maakte daarmee een steekbeweging naar zijn rivaal. De belager is door de schoolleiding geschorst.

,,Bij het incident tijdens ons jaarlijkse kampuitje in Vierhouten is niemand gewond geraakt”, benadrukt directeur Emile Vermeulen van de school uit Leidsche Rijn. Doordat een leerkracht direct in kon grijpen, is de situatie volgens hem niet uit de hand gelopen. Dit bevestigt ook een betrokken ouder, die in de nabijheid van het incident aanwezig was tijdens het kamp. Bij het incident was nog een derde leerling zijdelings betrokken, omdat hij tussen de twee kemphanen in zat tijdens de gebeurtenissen.

Commotie

Vermeulen baalt van de commotie die is ontstaan, na het uitlekken van een brief die de school vandaag stuurde aan ouders van leerlingen uit de betreffende groep 8. De leerling is vrijdag direct na het incident na overleg met het bestuur en de leerplichtambtenaren geschorst door de schooldirectie. Vandaag heeft Vermeulen hierover ook met medeleerlingen gesproken. Omdat het incident door de uitgelekte brief zoveel reacties losgemaakt, stuurt de school nog een brief met toelichting naar alle ouders met een kind op de school.

Hoe lang de schorsing voor de messengrijper duurt is volgens de school nog niet bepaald. ,,Dit is een ernstige overtreding van onze gedragsregels en kan echt niet”, wil Vermeulen wel kwijt. Hij spreekt van een ‘typisch dispuut’ tussen de groep 8-leerlingen als aanleiding voor de ruzie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht