Volledig scherm
© Google Streetview

Utrechtse belzaak vecht verbod op verkoop alcohol aan

Zijn zaak is en oogt als een Utrechtse belzaak, maar om te overleven is de verkoop van alcoholische dranken volgens de eigenaar van Call-Point Arslan hoogstnoodzakelijk. Vandaag vocht hij bij de bestuursrechter het besluit van burgemeester Jan van Zanen aan, die hem de verkoop van alcohol sinds 1 juni verbied.

Volgens de burgemeester ligt de nadruk in de winkel aan de Amsterdamsestraatweg op de verkoop van telefoon(services), waardoor de verkoop van alcohol niet is toegestaan. De winkeleigenaar betwistte dit gisteren bij de bestuursrechter en zegt dat er in zijn zaak voor het overgrote deel levensmiddelen worden verkocht.

Uit een stuk van de boekhouder blijkt dat de verkoop van alcoholische dranken ‘slechts’ 5 procent van de omzet bedraagt. Maar volgens de eigenaar merkt hij sinds het verbod op verkoop van alcohol dat de omzetdaling ‘steeds pregnanter wordt’. ,,Klanten komen bij ons voor de diversiteit van het assortiment. Ze kopen een zakje chips, sigaretten en een biertje. Wanneer een van deze componenten wegvalt, valt ook de klant weg. De kans is groot dat we failliet gaan als ik geen alcohol meer mag verkopen,’’ liet de eigenaar aan de rechter weten.

De rechter doet uiterlijk volgende week vrijdag uitspraak. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht