Volledig scherm
De Utrechtse boekenmarkt krijgt een vervolg na de succesvolle eerste editie vorig jaar. © Michael Kooren

Utrechtse boekenmarkt op Vredenburgplein breidt fors uit

De Utrechtse boekenmarkt wordt dit jaar flink groter dan vorig jaar.

Na de geslaagde eerste editie vorig jaar september keert de boekenmarkt op zondag 15 september terug op het Vredenburgplein. Dit jaar zullen er maar liefst 175 kramen staan van antiquariaten. Vorig jaar waren dat er zo’n 100.

De boekhandels zijn afkomstig uit heel Nederland. De meest uiteenlopende genres worden aangeboden, van literatuur en kunst tot poëzie en geschiedenis. De Utrechtse boekenmarkt is onderdeel van het Utrechtse Uitfeest, dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september.

De boekenmarkt is een uitvloeisel van Utrechts benoeming tot Unesco City of Literature in 2017. Utrecht trad daarmee toe tot een select internationaal gezelschap van 28 steden met een levendig literair klimaat. Verschillende partijen sloten de handen ineen om jaarlijks een boekenmarkt te organiseren. Het gaat daarbij onder meer om het International Literature Festival Utrecht (ILFU), Utrecht Marketing, de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU) en de Bond van Handelaren in Oude Boeken (BOB). 

De Utrechtse boekenmarkt is zondag 15 september van 09.30 uur tot 17.30 uur. Toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht