Volledig scherm
Poesje Droppie. © Facebook

Utrechtse dierenarts weigert poesje spuitje te geven

Waar een spontane inzamelingsactie via Facebook allemaal niet toe kan leiden; het katje Droppie heeft er in elk geval haar leven aan te danken. De eigenaren van het beestje wilden de kitten na een breuk in het rechtervoorpootje laten inslapen, maar de Utrechtse dierenarts Gaby van den Berg kon dat niet over haar hart verkrijgen. Dat meldt het AD.

Van den Berg nam het beestje van tien weken oud onder haar hoede en vroeg via Facebook om geld voor de specialistische operatie die ze niet zelf kon uitvoeren.

Geld
Al heel snel had de arts het geld voor de operatie bij elkaar. Normaal kost de operatie 1200 euro, maar een kennis wilde het wel doen voor het 'vriendenprijsje' van 500 euro. 'Wij betalen de rest: het eten, de pijnstillers, de ontwormingskuur, het inenten. Het is lastig te berekenen hoeveel ons dat kost, maar je praat zo over een paar honderd euro', aldus Van den Berg.

'Zo lief'
De ontbrekende 500 euro had de arts van Dierenkliniek Lunetten via Facebook zo bij elkaar. 'Veel mensen reageerden zo lief', zegt ze. 'Er kwam iemand met 2 euro, maar ook een man die 100 euro gaf. Ik vind het heel bijzonder dat mensen in deze financieel moeilijke tijd geld over hebben voor een operatie van een klein katje. Ik kreeg zelfs een boeket bloemen. Op het kaartje stond 'Bedankt, Droppie.'

Van den Berg, die een nieuw baasje voor Droppie zoekt, is blij dat het zo afgelopen is: 'Ik ben getraind in het beter maken van dieren, niet om ze in te laten slapen. Ze is zo lief.'

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht