Volledig scherm
Uit de hondenkoekjes steken stukjes ijzerdraad. © Elisa Louwen

Utrechtse Elisa vindt ijzerdraad in hondenkoekjes Albert Heijn

De Utrechtse Elisa Louwen (22) deed een vreemde ontdekking toen ze haar hond wilde voeren. Ze ontdekte dat er ijzerdraad zit in de hondenkoekjes die ze bij de Albert Heijn heeft gekocht.

De geboren Amersfoortse gaf haar hond Roxy een hondenkoekje, maar die wilde ze vervolgens niet opeten. ,,Dat vond ik gek. Toen ben ik het koekje eens van dichtbij gaan bekijken en zag ik dat er stukjes ijzerdraad uit staken!”, vertelt Elisa. ,,Ik dacht eerst misschien is het iets anders, maar het voelde ook erg scherp en is glimmend zilver... Toen heb ik het pak op zijn kop gehouden en bleken er in meerdere koekjes ijzerdraad te zitten.”

Volledig scherm
Een close-up. © Elisa Louwen


Het gaat om de koekjes uit de verpakking ‘Smulbotjes mini’.  Elisa heeft het pak gekocht bij de XL-Albert Heijn in de Utrechtse wijk Overvecht. Ze heeft contact gezocht met de supermarkt. Die vroeg haar de koekjes terug te sturen. ,,Dan gaan ze onderzoek doen. Ik vind dat ze al deze koekjes uit de schappen moeten halen. Dit is levensgevaarlijk. Mijn hond had zwaar gewond kunnen zijn.”

Om andere hondeneigenaren te waarschuwen, zette ze een bericht op Facebook. Haar bericht is meer dan drieduizend keer gedeeld. Mensen reageren verontwaardigd op de foto‘s. 

Klacht 

De Albert Heijn zegt Elisa‘s klacht serieus te nemen en onderzoek te doen. ,,Standaard procedure is dat het product kan worden geruild voor een nieuw artikel. Als de klant liever geld terug wil, kan dat uiteraard ook.” De supermarkt is voorlopig niet van plan om de hondenkoekjes uit de schappen te halen. 

Volledig scherm
Elisa Louwen en haar hond Roxy © AD

Gelukkig is er met Roxy niets aan de hand. Elisa: ,,Eén ding is zeker: mijn hondenkoekjes koop ik voortaan ergens anders.”

Volledig scherm
De verpakking van de hondenkoekjes. © Elisa Louwen
Volledig scherm
Nog een close-up van het ijzerdraad in het hondenkoekje. © Elisa Louwen

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht