George Robinson Ost moet terug naar Suriname, maar hij weigert te vertrekken.
Volledig scherm
PREMIUM
George Robinson Ost moet terug naar Suriname, maar hij weigert te vertrekken. © Angeliek de Jonge

Utrechtse George (65) moet Nederland verlaten, maar weigert vliegticket naar Suriname: ‘Als je gaat, ben je dom, zeiden ze’

De dakloze Utrechter George Ost (65), die het land na 22 jaar zou moeten verlaten omdat hij illegaal in Nederland verblijft, is vanochtend niet op het vliegtuig naar Paramaribo gestapt. Dat laat Ost zelf weten. ,,Als ik weg was gegaan, had het gevoeld alsof ik iedereen voor de gek had gehouden.”

Quote

Iedereen moet weten: ik kies voor Utrecht

George Ost

Omdat Ost in de eerste instantie meewerkte aan een zogeheten ‘vrijwillige uitzetting’, werd hij niet onder toeziend oog van de autoriteiten op het vliegtuig gezet. De verantwoordelijkheid om te gaan lag bij hemzelf. De Surinaamse Utrechter wilde, zoals afgelopen week duidelijk werd, niet terug naar Suriname en besloot daarom om vanochtend niet op het vliegtuig te stappen. Ost kwam, naar eigen zeggen, na veel gesprekken met vrienden en kennissen tot dat besluit. ,,Mensen zeiden me: als je gaat, ben je dom. Als ik weg was gegaan, had het gevoeld alsof ik iedereen die mij heeft gesteund voor de gek heb gehouden. Alsof ik had toegegeven. Iedereen moet weten: ik kies voor Utrecht’’, zegt hij. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht