Albert Boonen, eigenaar van horecagelegenheid DITO bij stadion Galgenwaard, is er wel klaar mee dat de horeca ‘onevenredig’ hard wordt aangepakt in de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Boonen, eigenaar van horecagelegenheid DITO bij stadion Galgenwaard, is er wel klaar mee dat de horeca ‘onevenredig’ hard wordt aangepakt in de coronacrisis. © Ruud Voest

Utrechtse horecaondernemer is klaar met wéér nieuwe coronaregels: ‘Dit werkt averechts’

De nieuwe maatregelen die het kabinet afkondigt voor horecagelegenheden in de grote steden, waaronder Utrecht, vallen verkeerd bij ondernemers. Albert Boonen, eigenaar van partycentrum DITO in stadion Galgenwaard, vindt dat de horeca onterecht de schuld krijgt van de toename van het aantal coronabesmettingen. 

  1. Strenger toezicht op coronaregels op straat, bij winkels en bij clubs in provincie Utrecht

    Strenger toezicht op coronare­gels op straat, bij winkels en bij clubs in provincie Utrecht

    De veiligheidsregio Utrecht (VRU) trekt de touwtjes in de strijd tegen het coronavirus strakker aan. Naast de maatregelen zoals vervroegde sluiting van de horeca en het verbieden van groepen van meer dan vijftig mensen, wordt het toezicht op straat, in parken en winkelcentra verscherpt. Ook is met studenten-, sport- en gezelligheidsverenigingen afgesproken binnen een week zelf met aanvullende regels te komen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht