Volledig scherm
Koningsdag op de Neude, 2014. De Utrechtse horeca organiseert dit jaar geen feesten op het Domplein, Stadhuisplein en de Neude. © De Jonge Angeliek

Utrechtse horecaondernemers in gesprek met gemeenteraad over Koningsdag

Utrechtse horecaondernemers gaan volgende week in gesprek met de Utrechtse gemeenteraad over de festiviteiten op Koningsdag. De ondernemers organiseren dit jaar geen feesten op het Domplein, Stadhuisplein en de Neude vanwege de in hun ogen te zware lasten.

De ondernemers krijgen tijdens de raadsinformatiebijeenkomst de kans om hun kijk op de regels verder toe te lichten. De ondernemers vinden dat zij te veel opdraaien voor de kosten van de feesten en niet genoeg de kans krijgen om geld te verdienen aan de feesten. Zo willen ze dat de feesten op Koningsdag langer doorgaan, tot 20.00 uur in plaats van 18.00 uur, en vinden ze het krom dat particulieren en supermarkten volop alcohol kunnen verkopen, terwijl er voor horeca-gelegenheden  strenge regels gelden.

Eerder stelden Student & Starter,  D66, VVD en PVV al vragen aan de burgemeester Van Zanen over afspraken van de gemeente met horeca-ondernemers. Zij maakten in februari bekend dit jaar geen feesten te organiseren omdat ze de regels te streng vinden. De gemeente is niet bereid om de festiviteiten op Koningsdag langer door te laten lopen, liet burgemeester Van Zanen weten.  Volgens Van Zanen zou dat betekenen dat gemeente en hulpdiensten een extra dienst op volle sterkte moeten inroosteren, waar geen capaciteit voor is.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht