Edith van Eijk-Rensen (rechts) tijdens het 110-jarige bestaan van de Utrechtse Kegelbond met voorzitter Mai Hoefs.
Volledig scherm
PREMIUM
Edith van Eijk-Rensen (rechts) tijdens het 110-jarige bestaan van de Utrechtse Kegelbond met voorzitter Mai Hoefs. © Edith van Eijk-Rensen

Utrechtse Kegelbond gooit deuren open voor nieuwe leden

De Utrechtse Kegelbond houdt zaterdag een open dag. Iedereen die graag een potje wil komen kegelen, kan langskomen. Maar is de sport nog wel in trek? We vroegen het Edith van Eijk-Rensen van de Utrechtse Kegelbond.

Is kegelen nog wel populair?

,,Nee, helaas niet meer zo. Vroeger had je verschillende bonden alleen al in de regio Utrecht, nu zijn wij de enige in de hele provincie. Daarom moeten mensen vanuit Hilversum en Lopik ook naar ons toe komen, simpelweg omdat het daar uit de regio verdwenen is. We zijn gelukkig wel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dus dat scheelt."

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht