Volledig scherm
PREMIUM
Utrechtse Kiki Düren (27) en haar vriend in de sneeuw, eerder die dag. © AD

Utrechtse Kiki Düren (27) ontsnapt op het nippertje aan lawine in Oostenrijk: ‘Mijn moeder schreeuwde: Ski voor je leven!’

De Utrechtse Kiki Düren (27) en haar familie zijn in het Oostenrijkse wintersportdorp Mallnitz donderdagmiddag ooggetuige geweest van een lawine. Het gezin weet op een haar na te ontsnappen aan de denderende sneeuwmassa. ,,Ik wist: als ik nu val, heb ik een probleem.”

Op donderdagmiddag gaan Düren, haar vriend Sander, haar moeder en de vriend van haar moeder de piste op in het Oostenrijkse wintersportdorp Mallnitz. ,,Wachtend op de skilift zagen we dat medewerkers zenuwachtig deden en verrekijkers gebruikten’’, vertelt Düren, die in het dagelijks leven lifestyle-journaliste is. ,,Er kwamen politiemannen de berg op en in het liftje voor ons stapten mensen met jassen waar ‘lawine-expert’ opstond. Toen we eenmaal boven waren, zagen we in de verte, offpiste, sporen van een eerdere lawine, helikopters en speurhonden.”

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht