Volledig scherm
De slogan van de Utrechtse kapsalon Local Heroes is de Slechtste Slogan van het Jaar. © AD

Utrechtse leus 'Zit je haircut' slechtste slogan van het jaar

updateDe slogan 'Zit je haircut' is de slechtste slogan van 2016. De Utrechtse hairsalon en barber Local Heroes wint daarmee met 21.2% van de stemmen de Blauwe Tegel van de site sloganverkiezing.nl. ,,Een dubieuze titel", zegt Don Schröder, eigenaar van Local Heroes in Utrecht. ,,Maar hartstikke leuk!"

Schröder heeft het de hele dag al druk gehad met telefoontjes van journalisten én klanten. Allemaal leuk, zegt de kapper. ,,Klanten bellen me op omdat ze een afspraak willen maken omdat hun haar cut zit", lacht hij. Ook bellen er veel nieuwe klanten. ,,Zij willen hier hun haar laten knippen omdat ze de slogan zo leuk vinden."

Wanneer hij de Blauwe Tegel krijgt weet Schröder nog niet. Ook is het nog maar de vraag of de tegel in de salon komt te hangen. Schröder heeft de slogan namelijk niet helemaal zelf bedacht: ,,Ik zag hem voor het eerst bij een collega-kapper", vertelt hij. ,,En ik kreeg al een mailtje van een kapper die zegt dat hij het verzonnen heeft. Ik wil de prijs doorgeven aan de echte founding father."

Stemmen

Tot gisteren kon er gestemd worden op de tien genomineerde slogans. Daar zat ook het Utrechtse houtzagersbedrijf Van Straalen bij, met de slogan 'Zaag u niet uit de naad, wij zagen alles op maat'. Die slogan werd tiende met 4.5% van de stemmen.

Het Haagse loodgieters bedrijf L.P. Reith werd tweede met 'Your shit is my food!' en lingeriewinkel Hullegie uit Epe werd derde met 'Tiet voor een goede BH'.

1 Zit je haircut (hairsalon en barber Local Heroes, Utrecht) (21,2%)
2 Your shit is my food! (loodgietersbedrijf L.P. Reith, Den Haag) (18,5%)
3 Tiet voor een goede BH (lingeriewinkel Hullegie, Epe) (14,9%)
4 Linger OG Makelt het voor elkaar! (makelaar Linger OG, Amsterdam) (10,2%)
5 Wie niet horren wil moet maar voelen (Horrenpartners hordeuren, Lonneker) (8,0%)
6 We’re full of crêpe! (mobiele foodtruck Creppies, Vlaardingen) (6,6%)
7 Food to Thai for! (Thais restaurant Thai from Sky, Amstelveen) (6,4%)
8 Wij spelen open taart (Strik Patisserie, Nijmegen) (5,1%)
9 Aad Kentie. Wie kentie niet?! (koffie- en snackcorner Aad Kentie, Rotterdam) (4,5%)
10 Zaag u niet uit de naad. Wij zagen alles op maat (houthandel Van Straalen, Utrecht) (4,5%)

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht