Volledig scherm
Zangeres Luz Bravo (derde van links) uit Utrecht heeft dit weekend in Weert het COC Songfestival gewonnen © COC

Utrechtse Luz Bravo wint overtuigend COC Songfestival

VIDEODe Utrechtse zangeres Luz Bravo heeft dit weekend in Limburg het COC Songfestival gewonnen. Met het nummer Harmony blies ze alle andere inzendingen naar huis.

Bravo kreeg 194 punten en eindigde daarmee ruim voor de inzendingen uit Delft (133 punten) en Leiden (131). Het COC songfestival, ook wel aangeduid als het ‘regenboogliedjesfestijn’, was dit jaar voor de 25ste keer. Met  Harmony, dat gaat over trots, saamhorigheid, kracht en liefde, hoopte de excentrieke zangeres van te voren al de winst binnen te slepen.  Daarnaast wilde Bravo, die zelf overigens op mannen valt, tijdens het songfestival met het nummer de ‘diversiteit en saamhorigheid’ vieren.  

Het nummer gaat over de Pride; het festival dat liefde in alle vormen viert. ,,Ik mag met stichting PANN, de organisatie waar ik vrijwilligerswerk voor doe, elk jaar op een boot varen tijdens de Pride (zowel Utrecht als Amsterdam),” zo vertelde ze in een interview aan het AD. ,,Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik daar urenlang onder het kippenvel gestaan heb. Door de sfeer die daar hangt, de saamhorigheid, maar ook de kracht en strijdlustigheid.”

Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Luz Bravo, artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo, al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd ‘om muziek te maken met een boodschap’. Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie.

Door de winst van Bravo mag het COC Midden-Nederland volgend jaar het liedjesfestijn organiseren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht