Volledig scherm
© Indebuurt Utrecht

Utrechtse mysteries: CU2030, waar staat dat nou eigenlijk voor?

indebuurtAl zo lang wij ons kunnen herinneren wordt er in Utrecht gebouwd in het stationsgebied. Alle bouwprojecten in dit gebied vallen onder de slogan CU2030, met een eigen website, facebookpagina en twitteraccount. Heel veel mensen denken dat CU2030 slaat op het jaartal 2030, waarin alles zo’n beetje klaar moet zijn. Maar of dat ook zo is…? We zochten het voor je uit!

Van het gloednieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne tot de singel die weer terugkomt en de herinrichting van het Smakkelaarsveld: al deze projecten horen bij de ontwikkeling van het stationsgebied in Utrecht. Via de website en social pagina’s van CU2030 kun je alle ontwikkelingen volgen. Maar, waar staat dat CU2030 nou eigenlijk voor?

CU2030

We nemen contact op met CU2030 voor tekst en uitleg. Een woordvoerder reageert: ,,De naam CU2030 kun je op verschillende manieren interpreteren: alleen de meest voor de hand liggende uitleg ‘in 2030 zijn ze eindelijk een keer klaar’ is nou nét de enige die niet klopt.” De woordvoerder geeft toe dat de naam ‘2030' ooit niet zo heel handig gekozen is. ,,We hebben zelfs overwogen om hem aan te passen, in CU030 bijvoorbeeld. Maar uiteindelijk hebben we er voor gekozen de naam te houden omdat hij al zo bekend was.”

Stip op de horizon

Goed, waar staat CU2030 dan wél voor? ,,CU kan staan voor ‘Centrum Utrecht’ en voor ‘see you’ en 2030 was ooit bedacht als stip op de horizon. ‘We bouwen voor de toekomst’, dat idee. En je kunt het óók lezen als see you too 030, maar officieel is het allemaal niet; je mag erin lezen wat je wilt.”

Volledig scherm
© Indebuurt Utrecht

Mysterie opgelost!

Zo, weer een mysterie minder in Utrecht. Loop jij ook al tijden rond met een vraag waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Laat het ons weten door te mailen naar utrecht@indebuurt.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht