De Utrechtse D66-wethouder Klaas Verschuure met het bidbook even voordat hij het stuk, namens de gemeente Utrecht, aan een fietskoerier meegeeft.
Volledig scherm
PREMIUM
De Utrechtse D66-wethouder Klaas Verschuure met het bidbook even voordat hij het stuk, namens de gemeente Utrecht, aan een fietskoerier meegeeft. © Boas Photo

Utrechtse oppositie legt college op de grill over ‘Songfestivaldrama’

Een groot deel van de Utrechtse oppositie legt het college het vuur na aan de schenen in een lijst schriftelijke vragen over het veelbesproken Songfestivalbid. De partijen willen weten waarom D66-wethouder Klaas Verschuure het document naar Hilversum stuurde, zónder daarover met de gemeenteraad in gesprek te gaan.

  1. Menselijke bloemstukken en witte mannen: Jerry ziet de wethoudersploegen liever wat inclusiever
    PREMIUM
    column

    Menselijke bloemstuk­ken en witte mannen: Jerry ziet de wethouders­ploe­gen liever wat inclusie­ver

    Heerlijke foto in de krant van gisteren: het nieuwe college van de gemeente Vijfheerenlanden dat zich aan de buitenwereld presenteert. In het midden zien we burgemeester en voormalig Magic Friend Sjors Frölich. Hij wordt geflankeerd door vijf witte mannen van middelbare leeftijd in confectiepakken: de wethouders. De enige vrouw op de foto, de gemeentesecretaris, lijkt haast een decoratieve rol te vervullen. Een menselijk bloemstuk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht