Volledig scherm
PREMIUM
Atlete Annette Roozen. © Erik van 't Woud

Utrechtse Paralympiër Annette Roozen gunt iedereen de kick van het rennen met een blade

interviewOp de Utrechtse atletiekbaan Maarschalkerweerd is het zondag Bladedag. Dan kunnen mensen die een been (of twee) missen, rennen met een koolstof prothese. Vooral doen, zegt paralympiër Annette Roozen (42). ‘Ik gun iedereen die kick.’

Succesvol paralympiër Marlou van Rhijn, alias Blade Babe, is voor velen geen onbekende. Maar Utrecht heeft er ook een: sprintster en verspringster Annette Roozen. Vanaf haar 16e moet ze het zonder het rechter onderbeen stellen.

 1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
  Agenda

  Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

  Circus Diedom viert het tienjarig bestaan met een circusact in de Dom. Vandaag kunnen bezoekers met de circusdirecteur mee op reis door de Dom. Onderweg zullen er verschillende optredens plaatsvinden in de ruimtes van de Domtoren. Circus Diedom geeft circusles aan kinderen van alle leeftijden. Ze leren er ballopen, jongleren en hangen aan de trapeze. De voorstellingen in de Dom starten om 17.00 uur en om 18.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Domtoren.
 2. Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevolle herinneringen’
  indebuurt

  Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevol­le herinnerin­gen’

  17 juli 2014: de dag waarop een vliegtuig met 298 mensen werd neergeschoten boven een conflictgebied in Oekraïne. Een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, want het overgrote deel van de passagiers was Nederlands. Voor de Utrechtse Lisa Kroon kwam deze gruwelijke gebeurtenis heel dichtbij: haar ouders waren aan boord van het vliegtuig. Met Het Herinneringsboek en de website licht-puntjes.nl hoopt Kroon nu - vier jaar later - troost te bieden aan mensen die ook een dierbare zijn verloren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht