Volledig scherm
© ANP

Utrechtse partijen willen dat wethouder in gesprek gaat met Picnic

De fracties van PvdA, GroenLinks, SP en Student&Starter in de Utrechtse gemeenteraad willen opheldering over de arbeidsomstandigheden in het lokale distributiecentrum van Picnic. Donderdag zullen zij hierover vragen stellen aan wethouder Linda Voortman (GroenLinks, Werk en Inkomen). 

De vier partijen doen dit naar aanleiding van het nieuws dat werknemers van boodschappenbezorgdienst Picnic onderbetaald worden en tijdens hun werk aan allerlei gevaren worden blootgesteld.  

De PvdA en GroenLinks laten in een gezamenlijk persbericht weten dat zij hopen dat Voortman de Picnic-werknemers steunt in hun acties voor een vast en fatsoenlijk salaris en een minimaal aantal werkuren. Ook willen de partijen van de wethouder weten of zij bereid is om met Picnic in gesprek te gaan, om duidelijk te maken ‘dat Utrecht staat voor goed en veilig werk met een eerlijk salaris voor iedereen’. 

De partijen wijzen er daarnaast op dat het voorval bij Picnic niet op zichzelf staat, maar dat meer arbeidsonzekerheid en slechte arbeidsvoorwaarden een trend zijn die zij steeds vaker zien. 

Picnic heeft in Utrecht een groot distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide, waar tientallen mensen werkzaam zijn. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht