Volledig scherm
Roeiers van Triton op het Merwedekanaal © Ruud Voest

Utrechtse roeivereniging start met roeiles voor blinden en slechtzienden

De Utrechtse roeivereniging U.S.R. Triton begint vanaf volgende maand met roeilessen voor blinden en slechtzienden. In het kader van Rowing Blind stappen blinden- en slechtzienden samen met een roeimaatje in de boot.

,,Running blind is een hit, dus ik dacht: hoe mooi zou het zijn als we dat ook met roeien kunnen doen?”, vertelt Femke Woudstra (22) van U.S.R. Triton.  ,,Daar is Rowing Blind uitgekomen.” De vereniging begint eind volgende maand met een traject waarbij blinden- en slechtzienden met interesse zich kunnen inschrijven en uiteindelijk met een ‘maatje’ het water op zullen gaan.

Volgens Woudstra leent roeien zich uitstekend voor mensen die minder of helemaal niets zien. ,,Je kunt het tempo van degene voor je niet zien, maar dat is ook iets wat op gevoel gaat”, vertelt ze. ,,In iedere boot zullen twee blinde of slechtziende roeiers zitten, samen met twee maatjes. Daarnaast zit er een stuurman die het tempo aangeeft. Met wat aansturing is dat prima te doen, je kunt heel goed aanvoelen hoe je roeit.”

Woudstra hoopt te bereiken dat niet alleen Triton, maar ook andere (sport)verenigingen het idee zullen oppikken. ,,Dat andere verenigingen denken: leuk, zoiets willen wij ook doen, want blijkbaar kán dat gewoon”, vertelt de roeister. ,,Hier op Triton is er al genoeg animo voor. Er zijn ontzettend veel mensen die een bijzonder concept vinden en graag maatje van een blind of slechtziend iemand willen zijn.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht