Volledig scherm
PREMIUM
Ruud en Petrina ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen het politiekeurmerk Veilig Wonen. Recent is er bij de bewoners ingebroken. De woning is nu voorzien van veilige sloten, gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. © Foto Ruud Voest

Utrechtse Ruud en Petrina wonen eindelijk veilig: ‘Inbrekers zaten met hun poten aan de lingerie van mijn vrouw’

Burgemeester Jan van Zanen plakte vandaag het politiekeurmerk Veilig Wonen op het raam van de woning van het Utrechtse stel Ruud en Petrina. Afgelopen november werd er bij hen ingebroken en dat had grote impact op hen. Dankzij een nieuwe regeling vanuit de gemeente kon het huis nu zo goed mogelijk worden beveiligd.

Huizen bij hen in de buurt zijn al tijden doelwit van inbrekers. Daarom wil het stel ook liever niet dat hun buurt herkenbaar in beeld komt. Autodiefstallen, woninginbraken, niets is er meer vreemd. Vooral de oudere woningen zijn populair, want die zijn over het algemeen minder goed beveiligd.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wie herinnert zich niet dé traan van Máxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander in februari 2002? De man die daarvoor verantwoordelijk was, was niet haar eega, maar bandoneonist Carel Kraayenhof. Hij wist de latere koningin tot tranen toe te roeren met zijn uitvoering van het nummer Adios Nonino. Vanavond staat Kraayenhof, die vorig jaar de Edison Oeuvreprijs won, op de planken van zaal Cloud Nine in TivoliVredenburg. Hij komt niet alleen, maar neemt pianist Juan Pablo Dobal mee. Samen zullen zij Argentijnse, Afrikaanse en Europese stukken spelen. Meer info bij TivoliVredenburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht