Ruud en Petrina  ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen het politiekeurmerk Veilig Wonen. Recent is er bij de bewoners ingebroken. De woning is nu voorzien van veilige sloten, gesubsidieerd door de gemeente Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud en Petrina ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen het politiekeurmerk Veilig Wonen. Recent is er bij de bewoners ingebroken. De woning is nu voorzien van veilige sloten, gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. © Foto Ruud Voest

Utrechtse Ruud en Petrina wonen eindelijk veilig: ‘Inbrekers zaten met hun poten aan de lingerie van mijn vrouw’

Burgemeester Jan van Zanen plakte vandaag het politiekeurmerk Veilig Wonen op het raam van de woning van het Utrechtse stel Ruud en Petrina. Afgelopen november werd er bij hen ingebroken en dat had grote impact op hen. Dankzij een nieuwe regeling vanuit de gemeente kon het huis nu zo goed mogelijk worden beveiligd.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht