Singel werkt aan voltooiing Utrecht
Volledig scherm
Singel werkt aan voltooiing Utrecht © AD

Utrechtse stadsbuitengracht op laatste 350 meter na hersteld

Het voorbereidende werk voor de aanleg van het laatste stuk singel is begonnen. Het gaat om de laatste 350 meter tussen de Marga Klompébrug en het Geertebolwerk ter hoogte van Grandhotel Karel V. In 2020 moet het water er weer stromen en dan is het herstel van de Utrechtse stadsbuitengracht, die 45 jaar geleden werd gedempt, voltooid. 

De sloop van de  betonnen verkeersbak is begonnen. In de periode september tot  volgend jaar juli worden het Willemsviaduct, de spuikoker en de Catharijnebak gesloopt.  Dat gebeurt met een vergruizer, een lange arm met een tang, die het beton langzaam fijnknijpt. Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken wordt een wand van containers geplaatst aan de kant van de woningen.

Besef

Bijna 45 jaar geleden werd een groot stuk van de singel gedempt voor de aanleg van Hoog Catharijne. Al vrij snel kwam het besef dat er een historische fout gemaakt was en klonk de roep om herstel van de singel. Er werd begonnen met de Weerdsingel. Drie jaar geleden kwam het stuk Catharijnesingel gereed ter hoogte van TivoliVredenburg en nu is er geld voor het voltrekken van het laatste stuk van ongeveer 350 meter.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht