Volledig scherm
De jonge ondernemer Alexander Wijninga © Marijcel Krijgsman

Utrechtse start-up Watermelon failliet

Watermelon, een jonge Utrechtse start-up, is failliet. Vandaag is het faillissement uitgesproken door de rechter, meldt één van de eigenaren. Eind vorige maand nog werden de twee eigenaren uitgeroepen tot Beste Jonge Ondernemers van Nederland.

Quote

Tijdens Watermelon hebben we bizar veel geleerd

Alexander Wijninga

Watermelon zorgde ervoor dat klanten met een bedrijf konden appen en dat meerdere medewerkers met deze berichten aan de slag konden. Erg blij was WhatsApp hier niet mee, vertelde één van de eigenaren, Alexander Wijninga, eind juni aan deze krant. ,,Ze hebben ons gesommeerd te stoppen, maar nadat we zijn gestopt met de optie voor bedrijven om bulkberichten naar klanten te sturen, hebben we niks meer gehoord."

Toch betekende dit het begin van het eind voor de start-up. De sommatie heeft de bedrijfsvoering niet makkelijk gemaakt, schrijft Wijninga nu. ,,We hebben er alles aan gedaan om Watermelon voort te zetten, maar door interne meningsverschillen kregen Charl (Charl Haas, mede-eigenaar, red.) en ik het helaas niet voor elkaar om het bedrijf draaiende te houden. We hebben daarom moeten besluiten om ermee te stoppen en Watermelon als bedrijf te beëindigen."

Fantastisch
De afgelopen anderhalf jaar waren fantastisch, volgens Wijninga. ,,Tijdens Watermelon hebben we bizar veel geleerd." Aan stoppen met ondernemen denkt de jonge ondernemer nog lang niet. ,,Ik start binnenkort een nieuw bedrijf."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht