Volledig scherm
De Universiteitsbibliotheek aan de Drift in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Utrechtse studenten eisen meer studieplekken

Utrechtse studenten dringen in een open brief aan Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht aan op meer studieplekken. Aanleiding is de maatregel van de universiteit om in de tentamenperiode alleen nog universitaire studenten in haar bibliotheek toe te laten, vanwege de grote drukte.

Belangenorganisaties voor studenten, verenigd in Vidius, vinden het een verantwoordelijkheid van de instellingen om voor voldoende studieruimte te zorgen. ,,Onderwijsinstellingen moeten zorg dragen voor een goed studieklimaat voor elke student. Hier horen door de onderwijsinstellingen gefaciliteerde studieplekken bij", aldus Martijn Grul, voorzitter van Vidius.

,,We moeten samen kijken wat past voor de student en de onderwijsinstellingen, zodat elke student een goede studieplek geboden wordt. Hierover gaan we graag in gesprek met de onderwijsinstellingen."

Steun

Vidius weet zich in haar oproep gesteund door de gemeenteraadsfracties van GroenLinks en Student & Starter, de studentgeleding van de centrale raad van de Hogeschool Utrecht, de studentenkoepels verbonden aan Hogeschool Utrecht, en Universiteit Utrecht, en de bewonerskoepel van SSH.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht