Volledig scherm
Het peloton passeert in 2010 de molen bij Wijk bij Duurstede tijdens de tweede etappe van de Giro d'Italia van Amsterdam naar Utrecht. © ANP

Utrechtse Vuelta-baas: Beslissing start Ronde van Spanje valt niet deze zomer

De directie van de Ronde van Spanje neemt deze zomer nog geen besluit over een eventuele start van het wielerevenement in Utrecht. De gesprekken nemen meer tijd in beslag dan gedacht.

De regio Utrecht wil samen met de provincie Brabant en de gemeenten Den Bosch en Breda graag dat de Ronde van Spanje (Vuelta) in 2020 in Nederland begint. De verschillende overheden hebben daarvoor 6,4 miljoen euro op tafel gelegd. Het bedrijfsleven moet ook nog eens 6 miljoen euro bijdragen. Een 'substantieel' deel van het geld is inmiddels binnen, zo liet het Utrechtse stadsbestuur vorige week weten.

Hoeveel geld er nog nodig is, wil de Vuelta-organisatie Nederland niet zeggen. „We kunnen alleen melden dat we druk bezig zijn al het benodigde private geld binnen te krijgen”, zegt directeur Martijn van Hulsteijn. Een datum waarop dat geregeld moet zijn, wil hij niet noemen. „De vakantieperiode breekt nu aan. Dan staan de activiteiten op een lager pitje. Daarna gaan we weer vol aan de slag.”

Optimistisch

Eerder rekenden betrokkenen er nog op dat de Spaanse organisatie van de Vuelta voor het begin van de editie van dit jaar (eind augustus) bekend zou maken wie de start in 2020 krijgt toegewezen. „Maar daar ga ik inmiddels niet meer van uit”, zegt Van Hulsteijn. „Ik hoop nu dat het voor het einde van het jaar wordt.”

Vuelta-directeur Javier Guillén liet eerder al aan het AD weten 'optimistisch' te zijn over een start in Utrecht. „Maar,” zegt hij ook. „Er is nog niets definitief besloten.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht