Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort komt er een einde aan parkeerboetes onder de ruitenwisser. Peter met zoon Lucas bij een parkeerautomaat op de Biltstraat in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Vaarwel parkeerbon op de ruit, we zullen je missen (of niet)

Vanaf morgen uit het assortiment in de gemeente Utrecht: de welbekende witte bon onder de ruitenwisser als je hebt geparkeerd zonder geldige parkeerkaart. Vanaf nu komt deze boete - net als snelheidsboetes - met de post. Gaan we hem missen, dat harde bewijsstuk van een financiële tegenvaller? „Eigenlijk wordt de parkeerwachter zo nog geniepiger.” 

Met zijn jongste zoon Lucas (4) op zijn arm staat Peter (50) bij een parkeerautomaat op de Biltstraat in Utrecht. Hij betaalt. Boodschappentassen aan zijn voeten, hij houdt zijn tweeling van vijf nauwlettend in de gaten. Peter weet dat je hier maar beter kunt betalen voor het parkeren, want hij heeft er wel eens een boete gehad „Even snel naar de bakker, dat is maar drie minuten, en dan zit er weer zo’n papier onder je ruitenwisser. Ik heb overal wel boetes gehad, in de stad en daar buiten. Op Schiphol parkeerde ik een keer fout voordat ik een week weg ging; toen ik terug kwam zaten er acht bonnen onder m'n ruitenwisser, voor iedere dag één. Ja, dat is zuur.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht