Volledig scherm
© ANP / VI Images

Van den Brom wil kijken bij tegenstanders FC Utrecht

FC Utrecht neemt het over ruim een maand op tegen FK Akademija Pandev uit Macedonië of HSK Zrinjski uit Bosnië.

Beide Balkanploegen treffen elkaar nog in de eerste voorronde, op donderdag 11 en 18 juli. De winnaar van dat tweeluik komt 25 juli eerst naar de Galgenwaard. Een week later is de return. ,,Dat lijkt nog lang te duren, maar het is kort hoor”, zegt trainer John van den Brom, die de clubs niet kent. ,,Weleens van gehoord, maar meer niet. Voordeel van deze ronde is dat we nog kunnen gaan kijken.”

Zoals de naam al zegt, is FK Akademija Pandev uit Strumica het opleidingsinstituut van Goran Pandev. De club is nog geen 10 jaar oud en heeft dan ook bij lange na niet zoveel gepresteerd als de 35-jarige naamgever én voorzitter. Pandev speelde in de Italiaanse top bij onder andere Lazio, Inter en Napoli, maar werd ook in Turkije kampioen met Galatasaray. Zijn club dankt deelname aan de bekerwinst.

HSK Zrinjski uit Mostar bestaat al heel wat langer, sinds 1905. Het is ook al jaren vaste klant in de Europese voorrondes, zowel van de Champions League als van de Europa League. Desondanks ‘overzomerde’ Zrinjski nog nooit, verder dan de derde voorronde kwam het niet. Ook in deze editie is er na dat stadium nog een play-offsronde, als voorportaal tot de groepsfase.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht