Volledig scherm
Wethouder Lot van Hooijdonk. © Archieffoto Marnix Schmidt

Van Hooijdonk: uitspraak Raad van State over A27 ‘mooi moment voor bezinning’

Volgens GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk is de uitspraak van de Raad van State, die het megaproject van de verbreding van de A12 en de A27 naar de prullenbak verwijst, ‘een heel mooi moment voor bezinning om tot een ander vervolg te komen’. Dat zei de wethouder in reactie op mondelinge vragen uit de raad.

Het college van burgemeester en wethouders, tegenstander van de verbreding, treedt in overleg met Rijkswaterstaat over hoe het nu verder moet. Volgens Van Hooijdonk denkt dat het ‘leefbaarder, bereikbaarder en slimmer kan’. Actieve bewoners hebben laten onderzoeken dat de snelweg ook binnen de huidige verdiepte bak verbreed kan worden, met zes rijstroken per rijrichting. 

Stikstofregeling

De vraag over hoe het nu verder moet, ligt volgens de wethouder nu ook vooral bij het ministerie en de minister. De minister kan met een nieuw besluit, met andere onderbouwing komen. Daarbij kan zij geen beroep meer doen op de stikstofregeling. En tegen dat nieuwe besluit kunnen organisaties dan weer bezwaar aantekenen. Waarschijnlijk loopt het project zo jaren vertraging op.

De VVD vroeg de wethouder een lijst op te stellen met projecten die worden getroffen als gevolg van de uitspraak van de Raad van State. Talloze plannen van de gemeente hielden volgens de partij immers rekening met de verbreding van de snelweg, zoals de bouw van de Merwedekanaalzone. De wethouder wilde dit niet toezeggen. De VVD komt hier schriftelijk op terug bij de wethouder. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht