Volledig scherm
Yvonne van Mastrigt. © Provincie Utrecht

Van Mastrigt waarnemend burgemeester Stichtse Vecht

Yvonne van Mastrigt  (53, PvdA) is per 1 augustus benoemd tot waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Ze neemt die taak over van Marc Witteman de vorige week te kennen gaf vanwege ziekte te moeten stoppen als burgemeester. 

Ruim een jaar geleden bleek Witteman ongeneeslijk ziek, hij heeft uitgezaaide longkanker. Hij gaf aan zo lang als verantwoord is in functie te willen blijven. Op 3 juli liet in een open brief aan de inwoners van zijn gemeente weten dat het moment aanstaande is dat iemand anders het burgemeesterschap moet overnemen. 

Commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft na heeft overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Stichtse Vecht besloten Van Mastrigt te noemen.

Zij was eerder waarnemend burgemeester in Hoorn (2015-2016). Van 2012 tot 2015 was zij gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarvoor was zij van 2009 tot 2012 burgemeester van Hoogezand-Sappemeer en van 2004 tot 2009 burgemeester van Winsum. Momenteel is zij als adviseur verbonden aan Van Wijnen Regio Noord en eerder dit jaar was zij als formateur betrokken bij de vorming van het huidige college van B&W in Hoorn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht