Bierliefhebbers Eelco Bosman (links) en Carlos Kok zijn nu druk bezig met de ombouw van de voormalige prostitutieboot naar brewpub in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Bierliefhebbers Eelco Bosman (links) en Carlos Kok zijn nu druk bezig met de ombouw van de voormalige prostitutieboot naar brewpub in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Van seksboot naar biercafé met brouwerij: de grap ‘hoerenbier’ is natuurlijk snel gemaakt

Boot 122 dobberde tot de sluiting van het Zandpad zeven jaar geleden als prostitutieboot in Utrecht. Nu geven Utrechters Carlos Kok (46) en Eelco Bosman (45) de voormalige seksboot een nieuw leven aan wal als brewpub met bierbrouwerij. 

Van het interieur van de oude ‘Zandpadboot 122' is inmiddels weinig meer over. Alleen de ramen en deuren verraden waar ooit de drie peeskamers hebben gestaan. Nu wiebelen Utrechters en jeugdvrienden Carlos Kok en Eelco Bosman over de loszittende houten balken door de verder lege boot heen. 

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht