Van stadsplein naar compleet EK-volleybalstadion, het kan op de Neude

VideoHoewel de Neude veel vaker wordt gebruikt voor evenementen, is dit iets nieuws. Komende week is het plein, dat normaal wordt gedomineerd door vele terrassen, een stadion met plek voor tweeduizend toeschouwers en een compleet beachvolleybalveld. De opbouw is momenteel in volle gang. 

Volledig scherm
De Neude wordt omgetoverd tot enorme zandbak. © Rick Verbree

Vanaf maandag 16 juli barst het volleybalfeestje op de Neude los. Tot die tijd wordt het stadion opgebouwd. Het is de eerste keer dat het evenementenplein wordt omgetoverd tot sportstadion. ,,Toen we op zoek waren naar speelsteden, kwam Utrecht al snel naar voren’’, vertelt Rick Verbree, projectmanager in Utrecht. ,,Daarna hebben we samen gekeken naar een goede locatie in de stad. De Neude is natuurlijk een heel mooie en unieke plek voor een stadion, zo midden in de stad.’’ 

Een groot deel van het stadion staat en het zand ligt er al netjes bij, maar toch moet er nog flink wat gebeuren. Verbree: ,,Het is nu vooral nog finetunen. Zo moet de techniek nog worden opgebouwd en natuurlijk moet alles nog worden versierd. We zijn dus zeker nog wel bezig tot zondag.’’ Naast het EK Beachvolleybal worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals The Beach Volleyballparty en het Groot Utrechts Beachtoernooi. 

Mooi feestje

Volgens Verbree kunnen we in ieder geval vooruitblikken op een mooi feestje. ,,Het wordt een mooi Utrechts volleybalfeestje, met een Europees tintje uiteraard. Er lopen getalenteerde volleyballers rond en met de kaartverkoop gaat het goed. Als het weer ook nog meewerkt, zijn we compleet.’’ In Utrecht zullen de Nederlandse mannen Bouter en Varenhorst het zand betreden en bij de vrouwen komen Van Gestel en Wesselink in actie. De halve finales en de finale worden in Den Haag gespeeld. 

Volledig scherm
Vrachtwagens vol met zand rijden af en aan. © Rick Verbree

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht