Volledig scherm
Hudson’s Bay in Hoog Catharijne. Inzet: Burgemeester Jan van Zanen. © Ruud Voest / Erik van ’t Woud

Van Zanen wil in gesprek met ‘milieuonvriendelijk’ Hudson's Bay vóór de opening

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen wil nog vóór de opening van warenhuis Hudson’s Bay in Utrecht in gesprek met de directie over mensenrechten en milieuvriendelijkheid. Dat liet hij vanmiddag op het tijdelijke stadhuis weten in reactie op vragen van De Partij voor de Dieren, DENK, de ChristenUnie, de PvdA en de SP.

De partijen wilden van Van Zanen weten waarom hij ervoor heeft gekozen om het filiaal van het warenhuis in het voormalige pand van de V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne op 21 maart te openen. Volgens de partijen is de keten niet milieuvriendelijk, duurzaam en sociaal en gaat de keten dan ook voorbij aan het zogenoemde Transitie Akkoord, die door de stad Utrecht wel van harte ondersteund wordt.

Van Zanen liet weten in te zijn gegaan op de uitnodiging van de directie om bij de opening te zijn omdat Hudson’s Bay in de uitnodiging schrijft ‘te hopen een bijdrage te leveren aan de werkgelegenheid in de stad, het imago van Utrecht als aantrekkelijke winkelstad en een krachtige lokale economie’. ,,Daar ben ik blij mee, anders was ik niet op de uitnodiging ingegaan.”

De burgemeester beaamde dat het bedrijf zich niet inzet voor verantwoorde consumptie en productie. Hij zei ‘op passende’ wijze aandacht te willen vragen voor het thema tijdens de opening. Maar liever nog gaat hij voor de opening hierover met de directie in gesprek ‘omdat dit te serieus is om tijdens een feestelijke opening af te doen’.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht