Volledig scherm
© ANP

Vanaf geboorte tot pubertijd in één kindcentrum in Leidsche Rijn

Kinderen in Leidsche Rijn kunnen vanaf deze zomer vanaf hun geboorte tot aan hun dertiende terecht bij één kindcentrum. Ze worden daar begeleid door één team medewerkers.

Het nieuw Kindcentrum Rijnvliet komt in de gelijknamige nieuwbouwwijk, ingeklemd tussen de A2 en de A12 in de oksel van knooppunt Oudenrijn. In het kindcentrum worden baby's, peuters en schoolkinderen begeleid door een team met één pedagogische visie.

 De kinderen krijgen er onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten. Het idee is dat kinderen er tot aan hun dertiende één doorgaande leerlijn krijgen. Volgens de initiatiefnemers is het het eerste kindcentrum van Utrecht.

Het kindcentrum zit vanaf augustus ruim een jaar in een tijdelijk gebouw. Naar verwachting arriveren de eerste bewoners begin 2019 in de nieuwe wijk Rijnvliet. Het definitieve gebouw van het kindcentrum wordt eind 2019 opgeleverd.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht