Ontwerptekening voor de vernieuwde Schuttersgracht uit 2016.
Volledig scherm
Ontwerptekening voor de vernieuwde Schuttersgracht uit 2016. © AD

Vanaf half oktober winkelen aan ‘nieuwe’ Schuttersgracht in IJsselstein

Vanaf medio oktober kunnen klanten hun eerste inkopen gaan doen en hun eerste hapje en drankje nemen aan de vernieuwde Schuttersgracht in IJsselstein. Dat verwacht de gemeente.

Aan de Schuttersgracht komen onder meer een grote Action, een Ter Stal-modezaak, een toko, een beautysalon, een bloemenzaak, een snoepwinkel en daghoreca. Daarnaast zijn er nog drie winkelpanden over, twee van circa 100 vierkante meter en één van circa 60 vierkante meter. 

Volgens de gemeente IJsselstein worden in de week van 17 september de eerste winkels casco opgeleverd. De verwachting is dat vier weken later, in de week van 15 oktober, de eerste winkels hun deuren openen. In de week van 24 september worden circa 25 parkeerplaatsen aangelegd en acht bomen gepland. Naast de winkels komen er zestien woningen: twee stadswoningen, acht ruime appartementen en zes luxe penthouses. De eerste van deze woningen worden in de week van 1 oktober opgeleverd.

Binnenstadspleintje

Naar verwachting zal met de tweede fase van het project in het eerste kwartaal van 2019 worden gestart. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van Koningshof tot een gezellig binnenstadspleintje en de plannen om aan de Molenstraat drie tot vier winkels of commerciële ruimtes en twaalf woningen te realiseren. Blikvanger in deze tweede fase is een grote horecagelegenheid van zo'n 300 vierkante meter met een terras van 200 vierkante meter. Directeur Evert Slooten van Artica Vastgoedontwikkeling verwacht dat het rond de zomer van 2020 wordt opgeleverd.

De plannen voorzien ook nog in een derde fase, bebouwing aan de overzijde van de Schuttersgracht. Of die plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd, daarover wordt pas in 2022 besloten. Pas dan is duidelijk of er na de realisatie van de eerste en tweede fase nog steeds behoefte is aan winkeloppervlak in het gebied.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht