Vanaf november kan het weer: een rondje lopen door Hoog Catharijne

VideoEen rondje lopen in Hoog Catharijne. Het kan vanaf vrijdag 9 november. Dan opent de Zuidpassage in het winkelcentrum, met 27 nieuwe winkels en drie restaurants. Dat laat centrumdirecteur Sarah Vehmeijer weten. 

Het gaat om de afronding van weer een volgende fase van de ingrijpende vernieuwing van Hoog Catharijne. Daarna volgen nog de vernieuwing van het Gilden- en Godebaldkwartier. Warenhuis Hudson’s Bay en Primark zeggen pas volgend jaar te openen in de voormalige V&D. In het Poortgebouw opent dit najaar aan de noordzijde het Hampton By Hilton-hotel en volgend voorjaar aan de zuidkant het Crowne Plaza.

De opening van de Zuidpassage betekent dat bezoekers vanaf het station die nu nog links naar de Noordpassage moeten, straks ook rechtsaf kunnen, naar de zuidelijke passage. Dat betekent ook een spreiding van het publiek. Op drukke momenten roept de huidige passage soms alweer herinneringen op aan de voormalige Radboudtraverse, waar de mensenmassa soms vastliep in de drukte. Ook is het over drie maanden mogelijk om de zogeheten ‘stijlkamer’ rond te lopen.

Flinke vergroting

Met de opening van de Zuidpassage wordt het nieuwe Hoog Catharijne bijna anderhalf keer zo groot. Anderhalf jaar geleden ging het om 17.000 vierkante meter. Daar komen er straks nog eens 11.500 bij. Na renovatie van Gilden- en Godebaldkwartier en de bouw van een nieuwe gevel aan het Stationsplein telt heel Hoog Catharijne straks zo’n 80.000 vierkante meter.

De tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
Een inkijkje in het nieuwe gedeelte van Hoog Catharijne. © William Hoogteyling

Hudson’s Bay en Primark voegen daar nog eens 40.000 aan toe. Op de begane grond van de warenhuizen is een Jumbo-supermarkt voorzien, met – als vanouds – een La Place-restaurant.  

Inmiddels bevindt de bouw van de Zuidpassage zich in de afbouwfase. Het tweede deel van de Stadskamer, het centrale plein van het winkelcentrum, is inmiddels vrijwel wind- en waterdicht. De natuurstenen vloer is gelegd. Aan plafonds en verlichting wordt hard gewerkt.

De ondernemers krijgen over vier weken toegang tot het complex om hun zaken in te richten. De bedoeling is dat zij voor de zakelijk lucratieve eindejaarsperiode opengaan. 

Volledig scherm
Een inkijkje in het nieuwe gedeelte van Hoog Catharijne. © William Hoogteyling

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht