Volledig scherm
© EPA

Vandaag duidelijkheid: Wil provincie Utrecht bijdragen aan Vuelta?

Vuelta2020In de provinciale commissie voor mobiliteit en economie moet vandaag duidelijk worden of de provincie wil bijdragen aan de komst van de Vuelta naar Nederland. Gedeputeerde Staten stellen voor 2,1 miljoen beschikbaar te stellen voor de komst van de Spaanse wielerronde in augustus 2020. 

Eerder dit jaar reageerden sommige fracties kritisch op het uitgelekte voornemen van GS bij te dragen aan het sportevenement.

Provinciale Staten van Utrecht komen niet zomaar over de brug met twee miljoen euro voor drie dagen Vueltafeest in de stad en provincie Utrecht in 2020. Gedeputeerde Pim van den Berg (D66) kon praten als Brugman, maar de Statencommissie bleef onvermurwbaar: het blijft erg veel geld voor een evenement waarvan onzeker is hoeveel het gaat opbrengen.

Volgens de gedeputeerde is het een unieke samenwerking tussen de twee provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Utrecht en Breda. De Staten-commissie valt vooral over de verdeling van de kosten tussen de provincie en de stad Utrecht en de bijdrage die uit Noord-Brabant moet komen. Utrecht, provincie en gemeente, staat volgens de eerste plannen garant voor twee derde van de in totaal 6,2 miljoen euro. Waarbij de provincie en de stad Utrecht beide twee miljoen euro gaan bijdragen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht