Anuar op het Comedy Festival in Utrecht.
Volledig scherm
Anuar op het Comedy Festival in Utrecht. © Annemiek van der Kuil

Vandaag in Utrecht kun je darten met senioren

Stand-upcomedian Anuar in de Stadsschouwburg Utrecht

Na drie jaar niet op de planken te hebben gestaan, is stand-upcomedian Anuar vanavond terug met zijn nieuwe show Eerlijk in Stadsschouwburg Utrecht. Anuar weet met zijn stand-upcomedy een zaal ongegeneerd aan het lachen te krijgen. Hij heeft als eerste Nederlandse comedian de voorpagina van The New York Times gehaald en het prestigieuze Cameretten Festival gewonnen. De show is vanavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. De laatste tickets zijn te koop via de website. 

Een schot in de roos: darten voor senioren

Geen Michael van Gerwen, maar een groep 65-plussers. In dienstencentrum De Roef in De Meern kunnen dartliefhebbers van 65 jaar en ouder vanmiddag een pijltje komen gooien. De dartmiddag begint om 13.30 uur en is gratis toegankelijk. 

Tussen aanzien en aanrecht

Het beeld van de positie van vrouwen uit de geschiedenis is vaak niet positief. Vrouwen stonden achter het aanrecht en het waren mannen die de politiek, wetenschap en legers beheersten. Dit beeld is volgens historicus Sarah Carmichael minder zwart-wit dan we denken. Zij vertelt vanavond in TivoliVredenburg over de positie van vrouwen vanaf de prehistorie en laat zien dat vrouwen meer vrijheid hadden dan meestal wordt gedacht. Aanvang is om 20.00 uur in Cloud Nine. Tickets kosten 10 euro per stuk. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht