Volledig scherm
Er was even een behoorlijke paniek na het ongeval met een helikopter in New York. © Nelleke Roelofsen

Veenendaals raadslid in New York vlakbij helicrash

De Veenendaalse Nelleke Roelofsen was dan net geen ooggetuige van het ongeluk met een helikopter maandag in hartje New York, maar haar hotel ligt wel heel dichtbij het ongeval. Ze dacht direct aan een aanslag, maar dat bleek later mee te vallen.

Roelofsen, met haar dochter op vakantie in The Big Apple, stapte de metro uit toen het ongeluk net tien minuten geleden was gebeurd. Ze zag overal om zich heen paniek. De helikopter bleek een gebouw te hebben geraakt. Roelofsen, raadslid voor ProVeenendaal, dacht direct aan de aanslagen van 9/11. 

Ground Zero

Roelofsen: ,,We waren naar Ground Zero geweest. Toen we uit de metro stapten was alles afgezet. Ik zag veel paniek om me heen. Alle hulpdiensten waren er. Brandweer, de bombsquad, veel politie. Bij ons was wel even de angst van een herhaling van 9/11.”

Dat bleek later niet het geval. ,,Het regende erg hard en we zijn direct naar ons hotel gelopen. Dat ligt op twee minuten lopen van de plaats van het ongeval. We hebben in het hotel direct de televisie aangezet en hoorden toen pas dat een helikopter was neergestort. Het leek even of we in een heel slechte film waren beland. Al snel werd op door de autoriteiten gezegd dat het geen aanslag was, maar een ongeluk. We zijn inmiddels wel over de schrik heen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht