Veenendaals stel dat bruiloft cadeau kreeg stapt live op de radio in het huwelijksbootje: ‘Ja, ik wil!’

VideoHet Veenendaalse stel dat afgelopen week een huwelijk cadeau kreeg van radio-dj’s Mattie en Marieke is vanochtend in het huwelijksbootje gestapt. De ceremonie werd live uitgezonden op Qmusic.

,,Ja, ik wil”, zegt Marlon Nell stralend. Net daarvoor heeft haar kersverse echtgenoot Gert-Jan Oosterhagen zijn ja-woord gegeven. Met natte ogen. En veel meer mensen hielden het vanmorgen in alle vroegte niet droog in het romantische Kasteel Sandenburg in Langbroek, gemeente Wijk bij Duurstede. 

De tranen kwamen ook bij radio-dj Marieke Elsinga van Qmusic. Want zij en haar collega Mattie Valk waren gastheer en -vrouw van het bijzondere huwelijk dat vanmorgen live op de radio werd voltrokken. Om kwart voor acht ’s ochtends, nog vol in de frisse ochtenddauw, kwam het bruidspaar aan op het enorme landgoed: beiden in hun ‘eigen’, knalrode Ferrari.  Toen ze elkaar zagen moest hij een beetje huilen. Zij moest juist een beetje lachen. Live trouwen op de radio, met tal van fotografen en cameramensen om je heen, is dan ook best een beetje overdonderend.

Volledig scherm
Echtpaar Gert-Jan en Marlon met Qmusic-dj’s Mattie en Marieke voor kasteel Sandenburg in Langbroek. © ANP

Behalve de bekende radio-dj’s waren ook vrienden en familieleden van de partij. Vanuit een speciaal opgezette radiostudio achterin de ceremoniezaal maakten Mattie en Marieke, tijdens de ceremonie, live radio.

Verkeersinformatie

De ceremonie werd dan ook even onderbroken voor de live verkeersinformatie, het nieuws en de vaste rubriek ‘Het Geluid’ om half 9. Daarna konden Oosterhagen en Nell elkaar het ja-woord geven. Dit deden ze onder een sierlijke, witte bloemenboog - en onder het toeziend oog van ambtenaar Nelleke.

Luisteraars droegen een steentje bij en hielpen massaal bij het realiseren van de bruiloft. Zo was zelfs de goud-witte bruidstaart gebakken door een trouwe luisteraar. De droom van Oosterhagen om een Ferrari op zijn bruiloft te hebben, werd verwezenlijkt door luisteraar Darcy. Deze belde op woensdagochtend naar Qmusic met de medeling dat hij niet één, maar twee Ferrari's te leen had.

Last-minute

Hoewel de bruiloft slechts een week van tevoren werd aangekondigd, zijn veel familieleden en vrienden toch aanwezig. ,,Iedereen heeft alles aan de kant gezet en er voor gezorgd dat ze erbij konden zijn”, vertelt Nell, terwijl ze glunderend naar de glinsterende ring om haar vinger staart. Gisterenmiddag stond ze nog voor de klas, maar vanochtend moest het duo vroeg uit de veren om elkaar het ja-woord te geven. ,,De wekker ging om half vijf, maar je ligt toch vanaf drie uur al wakker. Marlon heeft volgens mij helemaal niet geslapen”, zegt Oosterhagen lachend. Toch lijkt het stel volop te genieten.

De twee hebben er een hectische week op zitten. ,,Er gebeurt zó veel, je hebt nauwelijks tijd om er bij stil te staan. Maar gaandeweg wen je aan het idee dat je gaat trouwen. Sinds gister is het eigenlijk alleen maar genieten”, vindt de bruidegom. Met hetzelfde tempo waarin de bruiloft werd geregeld, organiseerden de vrienden van het duo ook nog even snel een vrijgezellenfeest. ,,In Amsterdam. Gewoon zoals ’t hoort te zijn: met lekker veel eten en drinken.”

Weggeven

Ook de ouders van de bruidegom, Helga en Peter Nell, staan er stralend bij. Ze zijn duidelijk trots op hun dochter en schoonzoon. ,,Het is geweldig. Één groot feest”, glundert de moeder van de bruid. Vader Peter bracht zijn dochter nog geen uur geleden naar het altaar. Van ‘weggeven’ is volgens hem echter niet echt sprake. ,,Ik geef d’r niet weg hoor. Ze is nog steeds van mij”, zegt hij met een lach op zijn gezicht. ,,Zo simpel is het gewoon, dat weet ’ie ook wel.”

Wat het bruidspaar de rest van de dag staat te wachten, is nog deels geheim. Wel weten ze dat er een boottocht en geheel verzorgd feest in Doorn op de planning staan.  

De bruiloft was onderdeel van de rubriek ‘Wedding in a Week’ op Qmusic, waarbij het stel uit vijfduizend aanmeldingen werd gekozen en een geheel verzorgde, gratis bruiloft won.

Volledig scherm
Echtpaar Gert-Jan en Marlon met Qmusic-dj’s Mattie en Marieke voor kasteel Sandenburg in Langbroek. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
De bruiloft werd opgeluisterd met een optreden van Suzan en Freek. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht