Volledig scherm
Het voetpad is nu wel goed afgesloten. © DG

Veenendaalse ‘scooterscheurder’ kan niet meer om het hek heen

Omdat bewoners van twee flats aan de Pollux in Veenendaal klagen over het rijgedrag van sommige scooterrijders, besloot de gemeente vorige week vrijdag een hekwerk voor het voetpad te plaatsen. Dat obstakel zou voortaan voorkomen dat scooterrijders over het voetpad konden blijven rijden.

In het weekend bleek dat de overlast daarmee nog niet voorbij was: het hekwerk kon simpel omzeild worden door een stukje over het naastgelegen grasveld te rijden. En dat gebeurde dus ook. ,,Het is een flinke herrie en als je er iets van zegt, krijg je soms ook nog een grote mond’’, vertelt een van de bewoonsters. 

Gisteren werd ook het grasveld van een hekje voorzien om te voorkomen dat scooterrijders vol gas over het pad scheuren. ,,De hekken op het voetpad en de omheining van het grasveld worden beide via een andere leverancier geleverd’’, meldt een woordvoerder van de gemeente. Die snapt best dat mensen vrijdag verrast waren want normaal gebeurt zo'n klusje in één keer. ,,Omdat de houten hekken op voorraad waren, zijn die alvast vorige week geplaatst. Het hekwerk stond voor gisteren gepland.’’ De overlast zou hiermee dus voorbij moeten zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht